Dåb

Dåbsfad

 

Inden Jeres barn bliver 6 måneder gammelt, skal det have et navn. Et barn kan sagtens navngives først og blive døbt senere.

Som hovedregel skal barnet have et fornavn, som findes i listen over "godkendte pigenavne" eller "godkendte drengenavne". Listerne kan ses her: www.familieretshuset.dk

Man kan navngive sit barn enten ved at anmelde navnet på www.borger.dk eller ved at give barnet navn i forbindelse med dåben. Dåben finder som udgangspunkt sted ved søndagens gudstjenester. Ved navngivelse i forbindelse med dåb aftales tidspunktet på Kirkekontoret. Herefter kontakter forældrene den tjenestegørende præst for at aftale en samtale. Denne finder som regel sted en uges tid før dåben enten hos forældrene eller hos præsten. På dåbsdagen får barnet udleveret dåbsattesten ligesom menighedsrådet også forærer dåbsbarnet en Bibel.

Som udgangspunkt kan man bestille dåb i den kirke som ligger i ens bopælssogn. Er I i tvivl om hvilket sogn I bor i kan I finde det på www.sogn.dk.

Har I tilknytning til én af kirkerne, fordi én af jer er døbt eller konfirmeret der, eller I er viet i kirken, så kan I også få jeres barn døbt der. 

I kan bestille dåb ved at udfylde nedeståede formular, som så sendes til kirkekontoret. I vil herefter få en mail fra kirkekontoret med besked om hvorvidt dåben kan lade sig gøre på det ønskede tidspunkt.